European Coach and Bus Week: and the winners are

Net voor Busworld Kortrijk wordt traditiegetrouw de European Coach and Bus week gehouden. Zes bussen en twaalf autocars deden aan deze wedstrijd mee.

De jury heeft beslist dat de Grand Award Bus naar de Van Hool ExquiCity24 gaat. De bus combineert een nieuw concept met een hybride aandrijving, en biedt passagiers een groot comfort. Vooral het interieur spreekt aan, door een verbeterde verlichting en uniek geluidssysteem. De Van Hool ExquiCity kreeg ook het Bus Comfort Label en het Design Label.

De Grand Award Coach is voor de Setra Topclass 517 HDH, een nieuwe telg aan de boom van deze Evobus-dochterfirma. Volgens de leden van de jury combineert deze autocar de tradionele Setra-waarden zoals een mooie vormgeving, hoge kwaliteit in de afwerking en een goede chauffeursplaats, maar ook met een hi-tech aandrijving. De Setra Topclass kreeg ook het Coach Safety Label en een Ecology Label.

Het Comfort Label Coach werd aan de Van Hool TX16 gegeven, het Safety Bus Label aan de Mercedes-Benz Citaro. Ecology Labels Bus werden uitgereikt aan BYD, Ebusco en de Van Hool brandstofcelbus. Een Ecology Label Coach was ook voor de Van Hool TX16. Het Design Label Coach werd, net als het Innovation Label, niet uitgereikt.

Terug naar boven