Nieuwe overnames

Na enkele jaren van relatieve stilte zijn er dit jaar enkele belangrijke overnames te noteren.

Het nieuws valt bij velen in als een bom, wanneer eind juni bekend raakt dat Staca uit Kortenberg (en daarmee ook het dochterbedrijf Picavet & Cie uit Eigenbrakel) overgaat in handen van de Franse groep Keolis. Huidig zaakvoerdster Greet Van Pee blijft tot januari in het bedrijf actief om de overname vlot te laten verlopen.

Ook de Groep Waaslandia, met hoofdzetel te Vrasene, is op het overnamepad. In Lier nam de groep eind augustus Autobussen Alpaerts over, met 9 bussen en een twaalftal chauffeurs. Een overname van een iets groter kaliber was die van KAV, met vestigingen in Geel en Turnhout en een actief van ongeveer 40 bussen en 47 personeelsleden.

KAV 110341 - Duffel Station

De overname van KAV werd nog zichtbaarder vanaf 1 september. Vanaf die datum verloor het bedrijf immers de ritten van het contract 1022 aan de combinatie B&C-De Duinen. Daarop werden een aantal bussen richting Kruger gemuteerd, dat op zijn beurt ritten overgenomen had van het Lierse Comfort Cars. Zo werden ondermeer de 110340, 110341, 110355 en 110361 bij Kruger gezien.

Deze KAV bussen zullen blijven tot Kruger een bestelling van acht Van Hool newA360H in ontvangst neemt. Deze bussen - ingezet in de nieuwe contracten 1062 en 1064 - zullen ook de huidige stadsbusjes in Lier vervangen. Eénling in het contract 1062 is de 106267, een VDL Bus & Coach MidCity, die op stadslijnen 2 en 3 te zien is.

Wat er daarna met de KAV bussen zal gebeuren is nog koffiedik kijken.

Lees meer over

Terug naar boven