TEC Henegouwen

EUGIEScentrale werkplaats/stelplaats

  • Bergen (Les Bassins) onderhoudscentrum/stelplaats
      • Roisinslaapplaats
      • Casteauslaapplaats

  • La Louvièreonderhoudscentrum/stelplaats

  • Doornikonderhoudscentrum/stelplaats
      • Moeskroenslaapplaats

De TEC Henegouwen wordt in 1991 gevormd uit het westelijke deel van de voormalige buurtspoorweggroep Henegouwen.

Er werd gestart met bussen die van de Buurtspoorwegen overgenomen werden, waarvan de laatsten het tot begin jaren 2000 zouden uithouden.

De laatste jaren zet de TEC Henegouwen vooral in op geledebussen, zo bestaat het park nu voor een derde uit dit type materiaal.

In 1991 nam de TEC Henegouwen de stelplaatsen van de voormalige groep Eugies over van de NMVB. Daarbij kwam kort nadien nog de stelplaats van La Louvière bij (van de groep Jumet). Later werden nog enkele stelplaatsen gesloten, te weten Ath, Casteau, Roisin (deze laatste bleven wel over als slaapplaats), en als laatste Quaregnon. De bussen van deze laatste stelplaats werden verspreid onder Eugies en Bergen. De bussen in de slaapplaatsen wisselen in functie van het onderhoud.

Grosso modo bedienen deze stelplaatsen elk een regio van Henegouwen: Doornik in het westen en La Louvière in het Centrum. Bergen en Eugies zijn echter allebei werkzaam in de Borinage : Bergen neemt meestal de noordelijke lijnen voor zijn rekening, terwijl Eugies de westelijke en zuidelijke regio's bedient.

Reeksen

Verken de reeksen van de TEC Henegouwen.

Terug naar boven