TEC Waals-Brabant

BAULERScentrale werkplaats/stelplaats

  • Jodoigne onderhoudscentrum/stelplaats
      • Chastrestelplaats

De vroegere buurtspoorweggroepen Brussel en Leuven worden in 1991 opgedeeld in een Vlaams en Waals gedeelte. Uit dat laatste ontstaat de TEC Waals Brabant. Van een oost-west verdeling ging het dus naar een noord-zuid verdeling in de toenmalige provincie Brabant.

Bij de verdeling van de NMVB in 1991 moesten in Brabant ook de groepen Brussel en Leuven gescheiden worden : de oost-west verdeling werd immers omgezet in een noord-zuid verdeling. De stelplaatsen van Nijvel en Lasne (groep Brussel) en deze van Jodoigne en Chastre (groep Leuven) werden naar de nieuwe TEC Waals-Brabant overgeheveld. Daarbij kwamen nog enkele bussen uit de centrale werkplaats Brussel (Kuregem) naar Waals-Brabant.

In december 2008 werden de stelplaatsen van Nijvel en Lasne (dat van Nijvel afhing) vervangen door een nieuwe stelplaats in Baulers.

De busverdeling zoals je ze hier vindt, is deze waarbij voor elke bus de hoofdstelplaats gegeven wordt, dus waar deze bus(sen) zich het meest bevindt. Aangezien Baulers enerzijds, en Chastre en Jodoigne soms bussen uitwisselen voor onderhoud, kan de realiteit soms licht verschillen.

Reeksen

Verken de reeksen van de TEC Waals-Brabant.

Terug naar boven