Solaris op Busworld 2015

Tijdens deze editie van Busworld zal Solaris enkele modellen van zijn nieuwe generatie bussen voorstellen. Op de stand zullen te nieuwe emissieloze Urbino 12 Electric en de nieuwe Urbino 12 LE te zien zijn. Deze nieuwe generatie bussen kreeg vorig jaar haar première tijdens de IAA in Hannover.

De nieuwe Solaris Urbino 12 electric

De nieuwe 12-meter Urbino electric is voorzien met de derde generatie ZF AVE130 elektrische aandrijving, waarbij de motors op de assen gebouwd zijn. Hierdoor kan meer passagiersruimte verkregen worden en weegt de bus ook minder. De batterijen, die achteraan de bus een plaats vinden, hebben een vermogen van 240 kWh. Ze kunnen via een pantograaf opgeladen worden. Ook wordt een gewone plug-in voorzien.

De nieuwe Urbino 12 Electric.<

Recent werden in Berlijn nog vier elektrische Urbino - van de vorige generatie - in dienst genomen. De üstra uit Hannover heeft al vier exemplaren van het nieuwe model besteld.

De nieuwe Solaris Urbino 12 LE

De 12-meter low-entry bus in de nieuwe vormgeving is de laatste aanvulling bij de interstedelijke bussen. Door het nieuwe frame is de bus beduidend lichter qua gewicht dan zijn voorganger, en is meer ruimte voor passagiers. Het tentoongestelde voertuig is uitgerust met een Euro 6 Cummins ISB6.7 motor. Nieuw is ook dat wisselstukken voor het exterieur van alle Solaris-bussen uniform zijn.

De nieuwe Urbino 12 LE.

Urbino 12 LE

Andere premières

Tijdens Busworld 2015 zal Solaris ook een nieuw concept voor een midibus voorstellen. Later volgen ook nog een nieuwe Urbino 12 CNG en een Trollino 12.

Terug naar boven