Hansea neemt Deceuninck Auto's over

Hansea neemt Deceuninck Auto's in Roeselare over. Het bedrijf stelt een dertigtal mensen tewerk en voert diensten uit op de lijnen Ieper-Torhout en Ieper-Roeselare.

Met deze overname versterkt Hansea zijn positie in Ieper. Elke pachtersbus die nu in Ieper komt, is er één van Hansea. Deceuninck heeft een garage in Roeselare en een kleinere slaapplaats in Ieper.

Een rijke geschiedenis

Deceuninck is één van oudste bedrijven in het West-Vlaamse buslandschap. Benari Deceuninck - overgrootvader van de huidige bedrijfsleidster Evelyne Deceuninck - start in 1929 met een lijndienst Ieper-Roeselare. In de beginjaren werkt hij samen met André Verstraete uit Ieper. In de Tweede Wereldoorlog scheiden hun wegen, waarna Verstraete Kosmos Toerisme verderzet.

Deceuninck-Verstraete was de eerste pachter van de NMBS in West-Vlaanderen, dit vanaf 1932. In 1960 verhuist het bedrijf naar de huidige locatie. Ondertussen was Deceuninck een samenwerking aangegaan met Evarist Baete, waaruit in 1957 Baete-Deceuninck ontstond. Zo kwam het bedrijf ook op de lijn Ieper-Torhout te rijden. Ook voerden ze (1952-2002) ritten uit op de vervangingsdienst Diksmuide-Nieuwpoort. En in 1960 geeft Deceuninck de aanzet tot het oprichten van een stadsdienst in Roeselare.

Benari Deceuninck is ook de oprichter van Deceuninck Plastics.

Lees meer over

Dit kan je ook interesseren

Terug naar boven