Twee Van Hool waterstofbussen voor Rotterdam

Van Hool heeft een contract afgesloten met RET, het openbaarvervoerbedrijf van de stadsregio Rotterdam, voor de bouw van 2 waterstofbussen van de nieuwste generatie.

Een impressie van de nieuwe waterstofbussen.

dienstregeling

Recent kondigde Van Hool een gelijkaardig order voor London aan. Dit nieuwe contract past eveneens binnen 3Emotion, een Europees consortium voor waterstofbussen, waarbij Van Hool optreedt als project-coördinator.

Waterstofbussen, waarbij waterstof omgezet wordt in elektriciteit, behoren vandaag tot de meest milieuvriendelijke voertuigen voor openbaar transport: ze hebben geen emissies (totale afwezigheid van schadelijke uitstoot en CO2) en een sterk verminderd geluidsniveau. De twee bussen voor RET worden in de zomer van 2017 geleverd.

Filip Van Hool, CEO bij Van Hool, is verheugd met deze nieuwe referentie : “Na London en Antwerpen bevestigt nu ook een andere grote Europese stad, zoals Rotterdam, haar vertrouwen in de meest milieuvriendelijke technologie die van toepassing is in het openbaar vervoer. Dergelijke voertuigen met een hoge toegevoegde waarde zijn van wezenlijk belang voor de productie-eenheid in Koningshooikt.”

Het 3Emotion-project, in welk kader deze waterstof bussen worden geleverd, wordt financieel ondersteund door de EU via de FCH JU onder subsidieovereenkomst 633.174 en door een reeks van lokale overheden.

Terug naar boven