Vanaf 2019 geen dieselbussen meer bij De Lijn?

Vanaf 2019 koopt De Lijn geen dieselbussen meer aan. Dit is te vinden in een voorstel dat de Raad van Bestuur begin juli onder ogen kreeg. Zowel de Vlaamse regering en de Raad van Bestuur moeten hierover nog definitief beslissen.

Volgend jaar wordt wel nog een bestelling voor conventionele dieselbussen geplaatst. Deze moeten de bussen met euronorm vier en lager gaan vervangen. Wat stadsbussen betreft, wordt terug de kaart van hybride bussen getrokken. Het zou telkens om een vijftigtal bussen gaan.

De Lijn is ambitieus. Vanaf 2025 zou in het voorstadsvervoer enkel nog een mix van hybride en elektrische bussen mogen rijden. In de stadskernen zou zelfs enkel elektrisch worden gereden.

Op lange termijn kiest De Lijn voor elektrische bussen in de steden en waterstofbussen voor de streeklijnen. Er rest De Lijn nog een hoop werk, aangezien er nog maar drie elektrische bussen rijden (die amper een traject van 1 km rijden) en de vijf Antwerpse waterstofbussen nog altijd niet ten volle benut worden.

Lees meer over

Terug naar boven