MIVB test drie hybride bussen

De MIVB gaat drie standaard hybride bussen testen, met het oog op een aankoop van 235 nieuwe hybride bussen. Vanaf augustus rijden de bussen gedurende twee maand op dienst op lijn 64.

De voorstelling van de drie hybride bussen vond plaats op de stelplaats Klein Eiland. © MIVB.

hybride bussen

Er moeten bij de MIVB nog zo'n 120 oude bussen vervangen worden. Binnen de twee jaar wil de vervoermaatschappij 235 hybride bussen in dienst nemen: 90 standaardbussen en 145 gelede bussen.

Om een keuze temaken, weerhield de MIVB in de aanbesteding drie constructeurs: Iveco, Solaris en Volvo. Deze stellen elk een bus ter beschikking, gebouwd volgens de normen van de MIVB. Het gaat om een Urbanway 12, Urbino 12 en 7900. De bussen zullen grondig getest worden, ondermeer wat hun verbruik betreft.

In september krijgt de MIVB drie prototypes van gelede bussen, die ze zal onderwerpen aan gelijkaardige tests.

Lijn 64

Vanaf augustus zullen de drie hybride standaardbussen gedurende twee maanden op lijn 64 rijden met reizigers. Deze lijn wordt uitgebaat vanuit de stelplaats in Haren, bevat hellingen en is een relatief drukke lijn. Ondertussen krijgen een 50-tal buschauffeurs, onderhoudsmensen en interventiepersoneel een specifieke opleiding over het gebruik en de bijzondere eigenschappen van een hybride bus.

Bron: persbericht MIVB, foto's: MIVB.

Terug naar boven