Heuliez Bus

Heuliez Bus en Forsee Power bezegelen hun samenwerking om batterijsystemen te leveren voor 500 bussen in de komende drie jaar.

Als onderdeel van het plan om een volledig gamma aan elektrische bussen te ontwikkelen, ondertekent Heuliez Bus een contract met de batterijspecialist Forsee Power om een opslagsysteem te leveren. De twee bedrijven werken al sinds 2015 samen om een volledig elektrisch transportsysteem te ontwikkelen.

De Heuliez Bus GX 337 ELEC.

De eerste GX 337 ELEC zullen in de komende maanden in dienst komen. De bus bestaat in een standaard- en gelede versie. Er kan uit verschillende oplaadmogelijkheden gekozen worden: in de stelplaats of met een pantograaf. Klanten zijn ondermeer La Rochelle (Frankrijk) en Trondheim (Noorwegen).

Heuliez heeft al een mooie ervaring in e-mobiliteit opgebouwd. Sinds 2009 heeft de constructeur al meer dan 230 trolleybussen geleverd. Sinds 2010 levert het ook hybride bussen. De teller staat nu op 600 exemplaren, waarbij Heuliez Bus in Frankrijk een marktaandeel van bijna 45 procent heeft in het segment van hybride bussen.

Terug naar boven