MIVB koopt 90 hybride bussen bij Volvo

De MIVB heeft een raamakkoord afgesloten met Volvo voor de levering van hybride standaardbussen, met een eerste bevestigde bestelling van 90 voertuigen.

De MIVB staat voor een hervorming van haar busnet. Dat betekent dat ze nieuwe bussen nodig heeft om dat busplan te kunnen uitvoeren en meteen ook haar oudste voertuigen kan vervangen.

Om een keuze te maken testte de MIVB gedurende acht weken in de zomer van 2017 drie hybride standaardbussen van verschillende merken. De Volvo 8900 behaalde de beste globale resultaten voor alle evaluatiecriteria.

De hybride standaardbussen hebben een elektrische en een thermische motor. De elektrische motor wordt gevoed door batterijen die automatisch worden herladen tijdens de remfases van het voertuig. De thermische motor beantwoordt aan de Euro 6-norm. Dat is de strengste anti-vervuilingsnorm.

Het interieur is gebaseerd op het design en de verbeteringen van de laatste reeksen Mercedes-Benz Citaro: lederen zetels, lage vloer, led-verlichting binnenin, automatische luchtverversing, enz.

De eerste hybride standaardbussen worden eind 2018 geleverd. De MIVB voorziet dat 50 tot 60 bussen geleverd worden binnen dit en het einde van het jaar. Een bestelling van 145 gelede bussen wordt momenteel voorbereid.

Bron: MIVB

Terug naar boven