Eerste Iveco Urbanway in dienst in Brussel

Sinds 20 mei rijden de eerste hybride geledebussen van het type Iveco Urbanway 18 uit in Brussel.

De eerste exemplaren werden reeds in februari geleverd, maar het duurde uiteindelijk tot de week van 20 mei om deze nieuwe bussen op de weg te zien verschijnen. Dit gebeurde op de lijnen 29 (De Brouckère-Hof ten Berg) en 63 (Centraal Station-Tol).

MIVB 9206, Schaarbeek Generaal Wahislaan

bla

In totaal ontvangt de MIVB 141 bussen van dit type. Het laat de maatschappij toe om de capaciteit op enkele lijnen gevoelig uit te breiden, en om verder te werken aan de uitrol van haar nieuwe busplan.

Het raamakkoord omvat de studie, de bouw, levering, de inwerkingstelling van deze bussen, de levering van vervangstukken en het onderhoud van de elektriciteitsopslagsystemen en de componenten van de tractieketting. Een bedrag van 74,35 miljoen euro is hiermee gemoeid, vermeerderd met een bedrag van 17 miljoen euro voor het onderhoudscontract van deze voertuigen.

Verschillende energiebronnen

De bestelde bussen combineren een elektrische aandrijving met een warmtemotor. De wielen worden aangedreven met de elektrische motor via batterijen. De warmtemotor van het type Euro 6-diesel Update C is aanwezig om de elektrische motor te ondersteunen als dat nodig is. Dit systeem laat toe het volume batterijen aan boord te verminderen en toch voldoende autonomie te garanderen.

Bron: persbericht MIVB

Terug naar boven