MAN

De MAN Lion's familie heeft er een nieuwe telg bijgekregen: de Lion's City E. Deze elektrische bus vervolledigt de nieuwe generatie stadsbussen, die ook met een diesel-, gas- of hybride aandrijving uitgerust kunnen worden.

MAN Lion's City E

bla

Het grootste verschil is het ontbreken van het motorcompartiment, waardoor 4 extra plaatsen voorzien kunnen worden. De batterijen vinden we op het dak. De aandrijving heeft een maximum vermogen van 270 kW. De bus kan tussen 200 en 270km met een laadbeurt rijden.

Een ander nieuw model is de Lion's City 19 EfficientHybrid. Hoewel de bus een lengte van 18,75 meter heeft, zijn er maar 38 zitplaatsen voorzien - vier meer dan in een Lion's City 18 met een vergelijkbare configuratie. Een zeer efficiënte D1556 LOH dieselmotor van 360 pk voldoet aan de nieuwe Euro 6d norm. Als de bus uitgerust wordt met het MAN EfficientHybrid systeem, wordt hij een goedkopere en milieuvriendelijker oplossing. De stop-start functie zorgt er tevens voor dat de bus praktisch stil en emissieloos is bij het halteren.

MAN Lion's City 19 EfficientHybrid

bla

De bus is ook uitgerust met camera's en een assistentiesysteem dat voetgangers in de dode hoek opmerkt. Het systeem zal vanaf volgend jaar ook bij oudere bussen ingebouwd kunnen worden.

Minibussen

Naast de MAN TGE Intercity, die vorig jaar op de IAA voorgesteld werd, toont MAN twee nieuwe minibussen op Busworld: de eTGE Combi en de TGE City. De eTGE Combi is de eerste volledig elektrisch aangedreven minibus in het aanbod van MAN. De e-minibus is gebaseerd op de reeds in serie geproduceerde eTGE elektrische bestelwagen en kan tot acht passagiers vervoeren. Hij is bijzonder geschikt voor vervoer in centra met een lage-emissie zone. De batterijen bevinden zich onder de vloer.

MAN TGE City.

bla

De TGE City, is ook gebaseerd op de TGE bestelwagen. Er zijn verschillende configuraties mogelijk, met bijvoorbeeld klapstoeltjes, plaatsen voor rolwagens en kinderwagens. De licht verhoogde achterbouw biedt extra zitplaatsen. Als opties kunnen vooraan en langzij elektronische bestemmingsaanduiders voorzien worden, en kan bovenop het dak een airco-unit geïnstalleerd worden.

Lees meer over

Terug naar boven