Scania

Scania stelt op deze editie van Busworld in première de nieuwe elektrische Scania Citywide voor. Deze vervoegt de Citywide-familie, die een opfrisbeurt meekreeg.

Anna Carmo e Silva, hoofd bussen en autocars bij Scania:

We zijn trots om een brede keuze aan alternatieve brandstoffen aan te biedden. We hebben hier nu een state-of-the-art elektrische bus aan kunnen toevoegen. Met de groeiende markt voor elektrische bussen, heeft Scania een mooi product in huis.

De nieuwe Scania Citywide BEV.

bla

De Scania Citywide BEV heeft een krachtige elektrische motor van 300 kW. De acht batterijen worden evenredig verdeeld over het dak en de achteroverbouw. De bus kan tot 95 passagiers vervoeren. Het model dat we op Busworld zien, kan opgeladen worden met een "omgekeerde pantograaf", die aan de laadinstallatie bevestigd is. Met een enkele laadbeurt kan de bus van 80 tot 150 kilometer rijden.

Deze nieuwe bus maakt deel uit van de Scania Citywide familie. Het interieur van deze bussen kreeg onlangs een opfrisbeurt, met meer lichtinval door de hogere raampartijen. Door de horizontale plaatsing van zowel de 7- als 9-liter motor kunnen drie extra zitjes na de achteras voorzien worden. Vooraan vinden we 2 extra zitjes terug.

Door de verticale positie van de motor verschijnt een achterruit.

bla

De lagevloervariant krijgt nu ook een achterruit, door de nieuwe plaatsing van de motor. Er kan bij de ramen ook gekozen worden voor een extra lager raam, zodat er nog meer lichtinval is. Er is ook aan het poetswerk gedacht, door het aantal "hoeken en kantjes" tot een minimum te herleiden.

Terug naar boven