Volvo

Volvo heeft de jongste jaren enkele mooie orders kunnen noteren bij de Brusselse en Waalse vervoersmaatschappijen. Binnenkort gaan ook bij Hansea-dochter Latour uit Namen zes hybride 7900 rijden.

Maar nu eerst Busworld, waar Volvo haar nieuwe volledig elektrisch aangedreven geledebus - 7900 Electric articulated - voorstelde.

Håkan Agnevall (CEO Volvo Buses):

Tien jaar geleden lanceerden we onze eerste elektrische bus. Met deze lancering bieden we de markt een breed en modern aanbod van zowel hybride als elektrische, stille en emissievrije bussen aan. Dit geeft zowel kleine als grote steden de kans om hun openbaar vervoer elektrisch te maken.

De nieuwe Volvo 7900 Electric articulated

bla

De nieuwe geledebus biedt plaats aan 150 reizigers en verbruikt maar liefst 80% minder dan een vergelijkbare dieselbus. De bus heeft een flexibele constructie en kan volgens wens van de klant aangepast worden. De Volvo 7900 EA is beschikbaar aan een vaste, voorafbepaalde kost per kilometer. De klant heeft altijd een bus klaarstaan, zonder de nood om deze aan te kopen. Het onderhoud, herstellingen, batterijen en opleiding voor de chauffeurs zijn in deze prijs inbegrepen.

Er zijn twee lengtes beschikbaar: 18 en 18,7 meter. Het aantal batterijen kan aangepast worden naargelang de gewenste opslagcapaciteit. Het opladen kan via een pantograaf aan de eindpunten van een lijn, of in de stelplaats.

Het gamma hybride bussen kreeg ook een upgrade. Ze kunnen nu stil en emissieloos - elektrisch - rijden aan een hogere snelheid - tot 50 km/u - en kunnen langere afstanden - tot ongeveer 1 kilometer - overbruggen. Dit  biedt oplossingen voor operators die hybride bussen gebruiken in zero-emissie zones. De upgrade is beschikbaar voor nieuwe en reeds geleverde bussen die aan de Euro 6-norm beantwoorden.

Buiten was naast een 12-meter elektrische bus ook het demomodel dat in Brussel gereden heeft - bus 8921 - te zien.

Lees meer over

Terug naar boven