Nieuwe contractnummers bij Penning

Het heeft even geduurd, maar sinds kort prijken eindelijk de nieuwe contractnummers op de bussen van Transports Penning.

Sinds begin april is het volledige wagenpark van deze exploitant genummerd. We gaan even voorbij aan het feit waarom dit zo lang moest duren - de nieuwe contracten zijn immers op 1 augustus 2019 ingegaan. In totaal heeft Penning elf contracten: één in Namen, negen in Luxemburg, en één voor WEL-lijn tussen Aarlen en Bastenaken. Deze laatste lijn zal wellicht over enkele maanden in de lijn 1011 (Athus-Luik) opgaan.

De 490435 is de voormalige LIM Collard-Lambert 608135, hier te Jambes. © C. Polinard.

bla

Een overzicht van de contracten vind je op de exploitantenpagina Namen-Luxemburg. Er zijn twee contracten met een groot aantal bussen, andere contracten bevatten er maar enkele. Deze laatste zijn meestal de « overgenomen » lijnen van exploitanten zoals Poncin-Clébant, Poncelet en Satracom. Er is ook een apart contract voor de sneldiensten naar het Groothertogom Luxemburg.

Hier en daar missen we nog kentekens van de bussen uit zusterbedrijven die bij Penning onderdak vonden. Hopelijk komt hier spoedig verandering in.

Lees meer over

Terug naar boven