128 Volvo hybride bussen voor de MIVB

Volvo Bus ontving een tweede order voor hybride bussen voor de MIVB. Naast de bussen omvat de bestelling een optie voor service en onderhoud van de aandrijflijn en batterijen.

De aankoop van de 128 Volvo 7900 Hybride bussen vindt plaats in het kader van een overeenkomst die in 2018 door de MIVB aan Volvo Bus werd toegekend. Sindsdien heeft Volvo 110 hybride bussen geleverd voor het openbaar vervoer in Brussel.

Deze 128 nieuwe bussen worden in 2021 geleverd. Het doel is om gradueel het volledige wagenpark van de stad uit te rusten met elektrisch aangedreven voertuigen. Het doel is om zo de oudste reeks Van Hool newA330 uit 2007 (8101-8227) te vervangen.

“Het busnetwerk in Brussel ontwikkelt zich snel op twee complementaire gebieden: energietransitie enerzijds en een ingrijpende herinrichting van onze routes om zo het openbaar vervoeraanbod in enkele maanden tijd met bijna 30% te vergroten. De hybride Volvo-vloot is een belangrijke bouwsteen die de MIVB in staat stelt deze dubbele uitdaging aan te gaan. Volvo ontwikkelde in de jaren 80 en 90 een uitstekende reputatie in Brussel met hun B59-serie, wat een grote evolutie mogelijk maakte in de service die we onze passagiers bieden. We zijn blij om onze servicekwaliteit verder te ontwikkelen en onze ecologische voetafdruk aanzienlijk te verminderen door middel van het nieuwe Volvo 7900 Hybrid-gamma, ”zegt Renaud de Saint Moulin, Senior Vice President Transport Systems bij STIB-MIVB.

De Volvo 7900 Hybrid wordt volledig aangedreven door elektriciteit, stil en emissievrij vanuit stilstand tot 20 km/u. Bij hogere snelheden wordt automatisch een kleine dieselmotor geactiveerd. De accu's van de bus worden opgeladen via de tijdens het remmen teruggewonnen energie, dus is er geen laadinfrastructuur vereist. Brandstofverbruik en CO2-uitstoot zijn 25 à 40 procent lager dan bij een overeenkomstige dieselbus. De uitstoot van deeltjes en stikstofoxide is 50 procent lager.

Bron: Volvo

Terug naar boven