Binnenkort waterstofbussen in Charleroi?

De OTW zet volop in op het vergroenen van haar vloot. Charleroi is uitgekozen als pilootproject waar waterstofbussen gaan rijden. In Jumet komt een laadstation.

Reeds tijdens de vorige legislatuur van de Waalse regering werden partners in het project gezocht. Slechts één kandidatuur kwam binnen: een consortium samengesteld uit Engie, Tibi - de afvalintercommunale die de waterstof zal produceren - en SOTRADIA (een filiaal van Suez en SRIW). Engie en SOTRADIA zullen instaan voor de vaste installaties en het transport van waterstof.

De elektriciteit die nodig is voor de productie van waterstof is afkomstig van de verbrandingsoven van Pont de Loup. Dit kadert in het « Waste-to-Wheels » project, om afval in energie om te zetten.

De Waalse regering stapt zo in het Europese JIVE project, dat al in enkele andere landen loopt. Binnenkort volgen de lastenboeken voor de installaties en de bussen. Tien bussen zijn voorzien, die - als alles goed verloopt - in 2021 vanuit de stelplaats van Jumet moeten gaan rijden.

Bron: H2-Mobile

Lees meer over

Terug naar boven