Brugge-St-Michiels en Uitbreidingen

Deze maatschappij werd op 29 december 1925 opgericht met zetel te Rijselstraat 83 te Sint-Michiels. Het maatschappelijk kapitaal bedroeg 700 aandelen van 50 frank. Ze werd opgericht voor een termijn van 30 jaar.

Het was deze maatschappij die de buslijn van Brugge naar Sint-Michiels exploiteerde vanaf 1 februari 1926. Er waren twee varianten op deze lijn: via Lekkerbek (Vogelzang) of via Kaas en Brood naar St-Michiels dorp. Er kwam echter verzet van de taxichauffeurs tegen het vertrekpunt aan het station van Brugge. Daarom werd besloten het vertrekpunt te verleggen naar Sint-Andries (Phare).

Een ticket van deze busdienst (bron: PA West-Vlaanderen)

ticket

Het is wachten tot 15 mei 1928 wanneer een KB de maatschappij een vergunning voor tien jaar gaf om deze lijn uit te baten. Maar al in juli 1929 gaf ze er de brui aan, het jaar erop wordt de firma vervallen verklaard van haar rechten op de lijn.

Bronnen:

  • De Volder, D. (1982). Geschiedkundig overzicht van het openbaar vervoer vanaf 1919 tot 1939 in de streek van Brugge, Knokke, Oostende en Veurne. Brugge: eigen beheer.
  • PA West-Vlaanderen: 1e afdeling, 716G
Terug naar boven