Irisbus

Met de Magelys wordt dit jaar de vernieuwsoperatie in het gamma van Irisbus afgerond. Deze touringcar vormt een antwoord op het succes van coaches die aan de hoogste standaarden voldoen qua comfort en gemak.

Irisubs (Heuliez) GX127

Met de Citelis S en de Access'Bus GX127 kaapte Irisbus een belangrijke order binnen op de Belgische markt. De oorspronkelijke bestelling van 169 eenheden Citelis voor de SRWT werd onlangs nog uitgebreid met zes eenheden. Daarnaast wordt volgend jaar nog een extra GX127 geleverd.

Irisbus Citelis 12

Op de buitenstand waren dan ook een Citelis 12 (de TEC Luik-Verviers 5.231) en een GX127 te zien (TEC Henegouwen 3983). De meeste GX zijn al geleverd, de eerste Citelis volgen weldra.

In het segment van de tweeverdieners werd recent nog de Crossway voorgesteld. Deze is niet enkel beschikbaar met een normale hoge vloer, maar bestaat ook in een LE versie, dus met een lage vloer (zonder instaptrede) tussen de instap- en uitstapdeuren. De Crossway kan geleverd worden in diverse lengtes (10,6, 12 en 12,8 m). De Crossway LE bestaat enkel in een 12 en 12,8 meter versie.

De nieuwe Irisbus Crossway LE

Zowel de Citelis als de Crossway worden aangedreven door een Iveco Cursor 8 motor met een maximaal vermogen van 180 of 213 kW.

Terug naar boven