Mercedes-Benz

De voorbije jaren werd het gamma bij Mercedes-Benz volledig vernieuwd. We herinneren ons nog de voorstelling van de Citaro LE op de vorige editie van Busworld. Alle bussen beantwoorden aan de hoge eisen die vooral op het milieuvlak gehanteerd worden. De Mercedes-Benz Sprinter Travel 65 uit het nieuwe aanbod minibussen werd in Kortrijk voorgesteld.

De nieuwe Mercedes-Benz Integro II

De Integro onderging onlangs ook een face-lift. Hij is nog altijd beschikbaar in drie lengtes met twee of drie assen. Van dit model vinden we ook al enkele exemplaren terug in België.

De nieuwe Mercedes-Benz Citaro II

Van de Citaro rijden ondertussen, tien jaar na de voorstelling, reeds 17.500 exemplaren rond. Onlangs onderging hij een verjongingskuur. Tevens werd een midiversie ontwikkeld, de Citaro K, die we ondertussen ook in België reeds kunnen aantreffen.

Van de CapaCity werden onlangs nog 50 exemplaren besteld voor het transportbedrijf van Istanbul.

Mercedes-Benz Citaro K

Naast de Integro is nu ook de Intouro beschikbaar als tweeverdiener. In België kan hij zelfs aangepast worden aan de specifieke eisen van het schoolvervoer. Van de Intouro bestaat een 12- en 13-meter versie.

Mercedes-Benz Intouro

Om aan de strenge milieunormen qua uitlaatgassen te voldoen, maakt Mercedes-Benz gebruik van de BlueTec-dieseltechnologie waarbij de uitlaatgassen met de SCR-techniek gezuiverd worden. Sinds begin 2006 werd de BlueTec 4 techniek geleidelijk in de bussen aangeboden. Voor bijna alle modellen is vanaf eind 2007 ook de BlueTec 5-variant beschikbaar. Daarnaast is ook de EEV-uitvoering beschikbaar.

Een volgende stap vormt de voorstelling later dit jaar van een hybride bus op basis van de Citaro.

Terug naar boven