Solaris

Goed nieuws voor Solaris. Bij de firma Roquet uit het Naamse Strud-Haltinne werd onlangs een Urbino 12 geleverd. Op Busworld waren drie modellen te zien.

Urbino

De Urbino gaat al jaren mee als de typische stadsbus van Solaris. Hij is verkrijgbaar vanaf 8,6 meter (en heet dan Alpino) tot de 18,75 meter versie. Daarnaast is ook een biogasversie beschikbaar in 12, 15 en 18 meter versie.

Solaris Urbino 12

Solaris Urbino 18,75

InterUrbino

De InterUrbino is de typische interstedelijke bus, maar kan door zijn flexibiliteit ook als schoolbus gebruikt worden. De vormen doen iets hoekiger aan dan bij de gewone Urbino. Er werd vooral aandacht besteed aan het comfort van de passagiers. De gebruikte motoren beantwoorden aan de EEV en Euro 6-normen. De InterUrbino komt in twee lengtematen: 12 en 12,8 meter.

Solaris InterUrbino

Urbino electric

Twee jaar geleden stelde Solaris op busworld zijn elektrisch aangedreven Alpino voor. Nu zijn ook de 12- en 18-meter Urbino in elektrische versie beschikbaar. Enkele kenmerken zijn de stille aandrijving, geen uitlaatgassen, een modern design en een lage bedrijfskost. Het hart van de aandrijving bestaat uit een asynchrone motor en lithium-ion batterijen. Hun vermogen en kracht kan aangepast worden aan het soort terrein waar de bus te vinden zal zijn. De batterijen vormen niet enkel de krachtbron van de motor, maar voeden ook alle systemen, zoals airco, verwarming en deuren. Componenten die traditioneel door de dieselmotor aangedreven werden, zijn in de Urbino Electric vervangen door elektrisch aangedreven onderdelen.

Solaris Urbino 8,9 electric

Solaris Urbino 12 electric

Terug naar boven