MAN

Op deze editie van Busworld stelde MAN zijn nieuwe midibus voor. Ook werd er verder aandacht besteed aan de hybride versie van de Lion's City. De gewone dieselversie van de Lion's City is klaar voor Euro 6.

Schone alternatieven in de stad: MAN Lion's City diesel in EEV en Euro 6

Op Busworld toont MAN zijn volledige aanbod aan milieuvriendelijke stadsbussen. We zien de Euro 6 technologie verschijnen bij de D2066 LUH motor van de Lion's City. De nabehandeling van de uitlaatgassen is geïntegreerd in de motor, die samenwerkt met een diagnostisch systeem dat voldoet aan de Euro 6-normen. Ook de D0836 LOH en D2676 LOH motoren en het SCRT systeem zijn voorbeelden van Euro 6-technologieën die door MAN ontwikkeld werden.

Tot Euro 6 de officiële norm wordt, is EEV de algemeen aanvaarde standaard met de zwaarste normen in termen van partikeluitstoot door dieselmotoren. EEV bussen vormen dus zeker een milieuvriendelijk alternatief.

De specialist voor de binnenstad: de MAN Lion's City M

Nauwe straatjes in de binnenstad en druk verkeer vormen een uitdaging voor de buschauffeur. De oplossing wordt geleverd door de nieuwe MAN Lion's City M. Deze 10,5 meter lange bus heeft een korte wielbasis van maar 4,39 meter. Het resultaat is een extreme kleine draaicirkel van maar 18 meter. Ondanks zijn korte afmetingen biedt de bus toch plaats aan 83 passagiers. Het model - dat zowel in een twee- als driedeursversie geleverd kan worden - wordt vanaf het najaar van 2011 verkocht.

De nieuwe MAN Lion's City M

Technisch is de nieuwe midibus gebaseerd op de 12-meter versie met een verticale 250 of 290 pk motor. Deze beantwoorden aan de EEV-normen.

Efficiënt in het stadsverkeer: de MAN Lion's City Hybrid

De MAN Lion's City Hybrid kan tot 30 percent op diesel besparen en dus eenzelfde percentage minder uitlaatgassen uitstoten. De vrijgekomen remenergie wordt opgeslagen in ultracapacitors en wordt gebruikt om de elektrische motor mee aan te drijven. Bij het stilstaan komen er geen uitlaatgassen vrij.

Het ontwerp van de hybride Lion's City kreeg dit jaar nog de "red dot award: product design 2011" toegekend.

MAN Lion's City Hybrid in Hagen

MAN Lion's City Hybrid in Hagen

Lees meer over

Terug naar boven