De nieuwe Citaro

Na meer dan 30.000 geleverde exemplaren in dertien jaar tijd krijgt de Mercedes-Benz Citaro een compleet nieuwe look.

Met een groot aantal innovaties binnen en buiten wordt de nieuwe Mercedes-Benz Citaro nog attractiever voor het openbaar Vervoer.

De nieuwe Citaro modellen.

Het design is van voor- tot achteraan aangepakt. Lichtere kleuren en een rustige inrichting maken het interieur van de nieuwe Citaro nog aantrekkelijker. De bestuurder neemt plaats in een nieuwe, verhoogde ruimte. Het instrumentenbord beantwoordt aan de Belgische reglementering en is duidelijk informatiever en ergonomisch geoptimaliseerd.

Als maatstaf fungeert zeker ook het veiligheidsconcept van de nieuwe Citaro. Voor het eerst is ook voor de lijnbus het electronisch stabiliteitsprogramma ESP beschikbaar. Dit geldt ook voor de streekbussen met lage vloer.

Uniek voor de stadsbus is een bescherming tegen frontale aanrijding en een nog stevigere koetswerkstructuur. Van zijn voorganger neemt de Citaro de spaarzame en de milieuvriendelijke motoren met BlueTec-Dieseltechnologie in de uitlaatgasnormen Euro V en EEV over.

De nieuwe Mercedes-Benz Citaro werd midden mei aan het brede publiek voorgesteld en vanaf einde 2011 geleidelijk aan op de markt gebracht.

Lees meer over

Terug naar boven