Einde van de test met de Waterstofbus

Op dinsdag 27 mei reed de Waterstofbus zijn - voorlopig? - laatste ritjes in België. Het op de ringlijn van Leuven (lijn 600) waarop de bus enkele dagen nog te zien was.

Volgende week vertrekt de bus naar het Spaanse Zaragoza waar hij te zien zal zijn op de Expo Zaragoza 2008, die in het teken staat van "Water en Duurzame Ontwikkeling".

De waterstofbus tijdens zijn laatste dagje Leuven, gefotografeerd nabij de Parkpoort.

Volgens Minister Van Brempt wil De Lijn milieuvriendelijk rijden, maar is het concept van de waterstofbus nog zo duur dat het economisch niet verantwoord is om massaal op deze techniek over te schakelen. Uit de testen bij De Lijn is vooral gebleken dat de batterijen die de bus aandrijven de zwakke schakel in het geheel zijn.

In januari werden nieuwe batterijen in de bus geplaatst, waarna de proefperiode met enkele maanden verlengd werd. Maar toch heeft de bus tijdens zijn verblijf in Sint-Niklaas meer stilgestaan dan gereden. Nog volgens Minister Van Brempt wordt het project binnenkort geëvalueerd en sprak ze de hoop uit om op langere termijn opnieuw deze techniek opnieuw te kunnen testen.

Terug naar boven