Nieuwe Jonckheere Transit 2000 voor Brabant

Tijdens de laatste week van september werden de eerste exemplaren van deze reeks in de stelplaats van Evere geleverd. Ze kwamen op 2 oktober jl. in dienst op de nieuwe START-lijn 652 (Leuven-Machelen Cargo).

De 4846 aan het station van Vilvoorde.

Na de levering in Evere zal het saldo terechtkomen in Grimbergen. Omdat deze reeks volgens de Euro 4 norm rijdt, moeten stelplaatsen waar deze gestald worden, uitgerust worden met een AdBlue pompinstallatie.Kort na de eerste levering werd het wat stil rond deze reeks. Technische problemen lagen aan de grondslag van de stop. Deze werden waarna midden november de eerste Grimbergse exemplaren verschenen.

Met zijn lengte van 11,680 m is hij 3 cm langer dan de vorige reeks Transit 2000. Het grootste verschil is echter te vinden in de motor, die nu van het type Volvo D7E290 (euro 4) is, met een maximaal vermogen van 213 kW (290 pk). De versnellingsbak is een Voith D864.5. Naast een brandstoftank vooraan is achteraan de bus ook een tank voorzien voor AdBlue.

Achteraan de bus is de grille van de koelgroep naar boven verschoven. Er is een kijkopening en vulopening voor koelvloeistof voorzien.

4846

Van deze reeks plaatste De Lijn nog een nabestelling van vijf exemplaren. Deze krijgen de nummbers 5079-5083 en zullen ook in Brabant terechtkomen.

Terug naar boven