Veolia wordt Hansea

Hansea, het vroegere Veolia, ontving eind maart de FBAA « Prijs van het Milieu » uit handen van Staatssecretaris van mobiliteit Wathelet.

Hansea, het vroegere Veolia, ontving eind maart de FBAA “Prijs van het Milieu” uit handen van Staatssecretaris van mobiliteit Wathelet.

Het FBAA reikt deze prijs jaarlijks uit als stimulans voor de inspanningen die autobus- en autocarbedrijven leveren op het vlak van bescherming van het milieu en het respect voor de leefomgeving.

Dit jaar werd specifiek gezocht naar bedrijven die investeren in duurzame energie. Met de aanschaf van 29 Scania Euro 6 bussen beantwoordt Hansea perfect aan dit criterium.

Hansea bestelde 29 Scania Citywide Low Entry bussen in een 12-meter uitvoering, allen uitgerust met de zuinige en betrouwbare Euro 6 motor.

Tien Scania Citywide klaar voor levering. © Scania Belgium

De eerste van deze negenentwintig bussen werd einde 2013 afgeleverd en rijdt in de omgeving van Turnhout. In de loop van volgende week worden de volgende tien Citywides afgeleverd. De laatste stuks zullen einde 2014 ingezet worden.

Hansea is de nieuwe naam van Veolia Transport Belgium. Veolia-Transdev verkocht begin maart zijn Belgische dochter aan het Luxemburgse investeringsfonds Cube Infrastructure en GIMV. Deze bezitten respectievelijk 51 en 49 percent van de aandelen. In GIMV is de Vlaamse overheid voor 27% aandeelhouder.

Bron: persbericht Scania Belgium

Lees meer over

Terug naar boven