Volvo op Busworld 2011

Op de komende editie van Busworld zal Volvo zijn nieuwe stadsbus - 7900 - voorstellen. De belangrijkste vernieuwing is de reductie van het gewicht, waardoor de brandstofconsumptie naar beneden kan.

Veel operators wensen een bus met een lage onderhoudskost. Dit stond hoog op het prioriteitenlijstje toen de nieuwe 7900 ontworpen werd.

Zo zou de 7900 er gaan uitzien.

Het ontwerp en de gebruikte materialen hebben als doel het gewicht en zodus de brandstofconsumptie naar beneden te halen, en om het onderhoud zo makkelijk mogelijk te maken. Zo heeft de nieuwe 7900 veel onderdelen gemeen met de 8900, de regionale en stadsbus die vorig jaar gelanceerd werd.

De versie die we in Kortrijk gaan zien, is de hybride versie. Op moment van schrijven heeft Volvo zo'n 250 hybride bussen verkocht in Europa, maar ook in Zuid-Amerika. De hybride Volvo is even betrouwbaar naar voor gekomen als een dieselbus, terwijl bij de hybride bus de brandstofconsumptie tot 35% gereduceerd werd.

Aangezien de 7900 lichter is dan zijn voorganger - de 7700 - kan bij de hybride versie nog meer brandstof bespaard worden, waardoor er ook minder uitlaatgassen uitgestoten worden.

Volvo zal in Kortrijk ook een nieuwe versie van de Volvo 8900 low-entry bus tonen. Deze versie, zonder podesten heeft een lagere raamlijn, aangepast voor de midden-Europese markt.

Lees meer over

Terug naar boven