Exploitanten


2020

Een eerste MAN Lion's City E

Het was deze week te lezen op de Facebookpagina van MAN Belgium: binnenkort komt bij De Polder uit Antwerpen een elektrische MAN Lion's City in dienst. Deze zal het nummer 610076 gaan dragen. 

Bus De Polder 610076. © MAN Belgium.

bla

Het model werd op IAA 2018 voorgesteld. Het grootste verschil met de dieselversie is het ontbreken van het motorcompartiment achteraan, waardoor 4 extra plaatsen voorzien kunnen worden. De batterijen vinden we op het dak, die de achteras aandrijven. De aandrijving heeft een maximum vermogen van 270 kW. De bus kan tussen 200 en 270km met een laadbeurt rijden. De batterijen worden in de standplaats via een « Combined Charging System » (CCS) - m.a.w.: een stekker - in een tijdsspanne van ongeveer drie uur opgeladen. Er wordt dus niet met een pantograaf en laadpalen gewerkt.

Ondertussen stelde MAN in het voorjaar ook de gelede versie voor, die vanaf april 2021 in serieproductie zal gaan.


2020

Nieuwe contracten voor nieuwe snellijnen

Op 1 oktober jl. ging het nieuwe concept van sneldiensten bij de TEC van start. De termen Conforto, Rapidobus, WEL werden naar de geschiedenisboeken verwezen. Sneldienstlijnen zijn nu makkelijk aan het prefix E te herkennen. Enkel lijn 1011 valt - nog even - uit de boot. Enkele bestaande sneldiensten kregen extra ritten toebedeeld.

Lees verder


2020

Nieuwe modellen op de weg

Bij het begin van het nieuwe schooljaar vinden we ook enkele nieuwe modellen van MAN en Scania op de weg.

Lees verder


2020

Hansea neemt Van de Voorde over

Op 3 juli jl. nam de groep Hansea de exploitant Van de Voorde uit Wachtebeke over. Arthur Van de Voorde was reeds werkzaam als autocarist toen hij in november 1985 een aantal bussen en lijnen van het failliet gegane Decock uit Oostkamp overnam. De lijn 57b tussen Zelzate, Moerbeke en Lokeren - intussen als 49 hernummerd - blijft de stamlijn van dit bedrijf.

Van de Voorde 628013 - Lokeren, Gentse Steenweg

bla

Hansea drukt direct zijn stempel op het bedrijf door de komst van drie nieuwe MAN Lion's City, die de nummers 628013, 628014 en 628015 dragen. Hiermee kunnen een aantal Jonckheere Transit 2000 aan de kant geschoven worden. De nog aanwezige bussen dragen momenteel nog geen intern Hansea nummer.


2020

Hansea/B&C test een elektrische bus

Op woensdag 3 juni jl. liet Hansea een elektrische bus enkele ritten uitvoeren op het Turnhoutse stadsnet. Het stadsbestuur wil tegen 2023 elektrische stadsbussen zien verschijnen.

Lees verder


2020

Nieuwe contractnummers bij Penning

Het heeft even geduurd, maar sinds kort prijken eindelijk de nieuwe contractnummers op de bussen van Transports Penning.

Lees verder


2020

Tien Ebusco voor Multiobus

Multiobus bestelt tien Ebusco 2.2 bussen. Deze onderaannemer van De Lijn wil hiermee aantonen dat het nu absoluut het juiste moment is voor Zero Emissie bussen. Deze tien bussen worden toegevoegd aan de twee Ebusco elektrische bussen die al bijna twee jaar bij Multiobus rijden.

Lees verder


2020

Van kleur verschoten

Vorig jaar verloren enkele exploitanten hun contract bij de toekenning van de nieuwe contracten bij de OTW. Er stond dus wat materiaal werkloos toe te kijken.

Lees verder


2020

Verschuivingen in de groep Waaslandia

Ook in de groep Waaslandia verschoven recent enkele bussen van standplaats. Daarnaast verdween ook de naam Alpaerts van het toneel.

Lees verder


2020

Verschuivingen in de groep De Decker-Van Riet

In het laatste kwartaal van 2019 zagen we enkele verschuivingen in de groep De Decker-Van Riet.

Lees verder

Terug naar boven